ABOUT

De ce o mie unu (1001) oameni?

Adesea cifra “o mie” (1000) e folosită cu sens superlativ pentru a desemna un “ceva” imens, nesfârșit, enorm, ca în “nu ne-am mai văzut de o mie de ani” sau “cât o mie de cuvinte”. Aici o mie de oameni reprezintă multitudinea în care individul nu mai contează, până la a se pierde.  Am ales deci antitetic o mie unu (1001) pentru că demersul nostru  resituie persoana sieși. Această persoană, acest unu (1) atât de important ești chiar tu, cititorule!

1001oameni.ro este o expresie a dragostei de oameni, o intuiție a frumosului din cotidian dar și o încercare de a-l mijloci, cu scopul declarat de a-l întoarce acelorași oameni.

Concret, pe 1001oameni.ro vei putea asculta compoziții muzicale, vei putea urmări reportaje și – probabil cel mai edificant, vei putea asculta în liniște o serie de interviuri scurte și interesante cu oameni de diferite profesii, evaluându-și… fericirea.

Așadar cu ajutorul a trei întrebări aparent simple încercăm să urmărim raportul dintre visul copilăriei și realitatea curentă, semnificativ pentru percepția individuală de împlinire:

1. Ce ai visat în copilărie să faci când vei fi mare?
2. Visul de ieri are legătură cu profesia de azi?
3. Dacă ai putea da timpul înapoi ai schimba ceva?

Ascultând răspunsurile acestor oameni înțelegem cât de asemănători suntem dar și cât de diferiți, prin prisma experiențelor noastre de viață. Departe de a găsi deci un răspuns infailibil la dilema alegerilor și a consecințelor, acest exercițiu de ascultare (și coborâre in sine) ne provoacă la introspecție. Un exercițiu necesar – vital am putea spune, pentru că răspunsul definitiv îl purtăm cu noi, rămânând doar să devenim conștienți de el.

Așa că… să ne suflecăm mânecile și spor la treabă!
www.1001oameni.ro

P.S. Pentru întrebări sau comentarii am pus la dispoziție formularul de mai jos. După completarea câmpurilor respective te invităm să apeși butonul din subsol “Trimite mesajul!” și vei primi un răspuns cât de curând posibil.